Raspberry Pi İngilterede, bilgisayar sahibi olma güçlüğü çeken öğrencilerin bilgisayar sahibi olması ve programlama öğrenmesi amacıya Raspberry Pi Vakfı tarafından geliştirilen kredi kart boyutunda bilgisayardır. Günümüzde 1,23 ve pi modellerine sahip olan Raspberry Pi programlama eğitimi , robotik çalışmaları, uzay çalışmaları gibi geniş bir alanda kullanılmaktadır. İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (İÜ BUYAMER) Robotik ve Yapay Zeka Laboratuvarı’nda kurulan Raspberry Pi Sınıfı Türkiye’deki üniversiteler arasında bir ilk olma özelliğini taşıyor. Yeni kurulan bu laboratuvar ile üniversite bünyesinde yada dışında yapılacak olan ve küçük bilgisayarlara ihtiyaç duyulacak projelere , Ar-ge projelerine yazılım geliştirme danışmanlık ve çeşitli eğitim destekleri verilecektir.
20/05/2016